Blogga för att tjäna pengar idag

Är du ute efter att tjäna pengar på bloggar? Så nu har du hört talas om hur man bloggar och hur man skapar en bra blogg. Om vi antar att du har en bra blogg som genererar en skaplig trafikström, exakt hur ska du göra för att tjäna pengar på den? En ganska mäktig fråga då faktum är att svaret väldigt mycket bestämmer ödet för varje blogg som ännu inte har börjat dra in pengar. Det kan finnas många svar på det här, men för det mesta handlar det om fem saker.

Den första handlar om Affiliate Program. Det är service som du kan ansluta dig till på webbsidor som låter dig bli en affiliate medlem. De laddar helt enkelt upp sina annonser på din blogg och du får kommission varje gång någon klickar eller om det blir en försäljning från de annonserna (ett snabbt sätt att tjäna pengar). Kommissionerna kommer givetvis att bero på den produkt och den marknadsstrategi du använder.

Den andra handlar om Amazon. Det här är ett annat program som erbjuds av Amazon, och där webbsidesägare eller bloggägare ges utrymme att lägga länkar på din blogg, och varje gång någon klickar på länkarna så tjänar du en kommission.

Den tredje handlar om att tjäna pengar med Google AdSense. Det här är ytterligare en gratis service från Google där annonser som relaterar till innehållet på din blogg kommer att placeras på din blogg så att den kan börja generera pengar till dig. Allt du behöver göra är att klistra en liten kod på ett speciellt ställe på din blogg och Google kommer automatiskt att placera annonslänkarna där.

Den fjärde handlar om att tjäna pengar med Blogads. Det här är ett verktyg som du kan använda för att hantera annonsörer som du tillåtit att lägga upp annonser på din blogg. Med det här verktyget kan du kontrollera dina förtjänster och jämföra mellan var och en av dem. Vilken summa Blogads än genererar, så tar den bara tjugo procent av den summan, och resten betalas till bloggägaren.