Hur barn kan tjäna pengar snabbt

Hur barn kan tjäna pengar snabbt

Om du är ett barn och vill tjäna pengar så har du en fördel gentemot vuxna. Det kallas för optimism. När du väl börjar med en positiv attityd och med lite negativ arbetserfarenhet att tänka på så har du inget som hindrar dig från att ta de nödvändiga stegen.

Planerade handlingar är sättet att gå tillväga på för att få saker gjort. Du planerar vad du kommer att göra, undersöker saken och när du har all information som du behöver för att tjäna pengar, så börjar du helt enkelt genom att göra något för att nå dina mål. Sätt mål som exempelvis “jag vill tjäna 500 kronor i veckan”, och gör sedan en lista på sätt som du kan göra detta på. Här kommer en del idéer om hur du kan börja:

1. Saftstånd

2. Barnvakt

3. Loppmarknad

4. Tvätta bilar

5. Ta hand om andras husdjur för att tjäna pengar

6. Ta hand om hem när människor är bortresta (vattna växter, mata husdjur etc…)

För tonåringar, kan det vara en bra idé att skotta snö för att tjäna pengar, men försök att inte göra något som är för fysiskt så att du inte skadar din kropp vid en för ung ålder (det är inte värt att få ihop ett par kronor när man har en skadad kropp). Försök inte heller att ge dig på ett jobb som du känner är över din förmåga eller känns osäkert.

Hur som helst, trots att du vill tjäna pengar så kommer utbildning och familj alltid först, så om du utöver detta känner att du har tid och erfarenheten att göra lite jobb vid sidan av så bör du göra detta. I annat fall, börja smått genom att hjälpa dina föräldrar (för att få erfarenhet). Ibland kanske du får, för att tjäna pengar, gå en kurs för att få mer erfarenhet om en viss typ av jobb (såsom barnvakt, livvakt, sportdomare etc.).