Categories
Home

Hur kan jag tjäna pengar på att skriva en blogg?

Vem som helst kan skriva på en blogg och börja tjäna pengar så det stinker om det! Allt du behöver egentligen är en dator med tillgång till internet och så ett OK textbehandlingsprogram. Oavsett om du vill lämna ditt tråkiga dagtidsjobb för att bli egenföretagare eller om du är en hemmafru som har barn att ta hand om så är detta perfekt för dig.

Sättet att göra detta på är att ge råd till folk som också är ute efter att tjäna pengar och vill förbättra sin situation eller lösa ett problem. Alla som söker på internet för söker ju i själva verket lösa någon form an problem, oavsett om det är att gå ner i vikt eller något annat. Hemligheten är att skiva på ett sätt som folk tycker om att läsa.

Så här kan du göra:

  • Skriv om personlig erfarenhet: Skriv utifrån dit eget perspektiv och din egen kamp för att tjäna pengar. Visa hur du har överkommit alla svårigheter, löst ett problem eller tillämpat någon form av kunskap i ditt liv eller i ditt företag. Detta är kanske ett av de bästa sätten att komma till samman nivå som dina läsare.
  • Checklista som beskriver hur man ska tjäna pengar snabbt: Alla gillar att ha listor. Faktum är att de flesta jobb kräver att man alltid har en riktigt bra lista att utgå ifrån. Visst, denna lista är endast något som skapas inför en specifik uppgift, men den säkerställer i alla fall att allt går smidigt till.
  • Besvara frågor: När man är på en hemsida så finns det alltid en massa människor som frågar hur man kan tjäna pengar på ett effektivt sätt eller liknande. Eller om du öppnar en broschyr så står det samma sak. Det jag vill komma fram till är att det alltid finns människor med frågor, i alla fall initialt. Genom att besvara dessa frågor genom att skriva om det på internet så kommer människor att strömma till dig för hjälp.
  • Spara pengar: Som du vet är det inte alltid att tjäna pengar, och då försöker de flesta människor att spara pengar istället. Både i sitt företagande och privat. Vad du kan göra är att berätta hur de betalar mindre för saker och ting eller hur de gör något effektivt. Det mest effektiva sättet att dra in cash är att göra det via nätet.