Tjäna pengar – Köp dig lycka?

Blir man lycklig utav att tjäna pengar? Förmögenhet kan köpa dig en massa lyx, men inte lycka. Pengar kan inte köpa dig tillfredsställelse. Visserligen kan man med pengar köpa sig tid hos en psykolog där man kan prata om sin brist på lycka, men man blir inte lycklig utav det. Ibland kan alla dessa materialistiska saker ta ifrån oss vår lycka. Tänk på rika människor. Dessa kan inte resa runt som vanliga normala medborgare. Man kommer omedelbart att stirra på dem. De har på så sätt förlorat en massa frihet när de fått stålar på sitt bankkonto.

Vad får oss lyckliga? Vi blir lyckliga utav att göra det vi trivs med. Vi blir inte lyckliga utav att tvinga oss själva att göra något vi inte vill göra. Vår lycka kommer från att göra det våra hjärtan trivs med. Vår tillfredsställelse kommer från detta. Pengar kan förstöra vänskap, familjer etc. Ju mer du är duktig på att tjäna pengar, desto mer kommer människor att förvänta sig utav dig. Om du vägrar kommer din relation att sakta börja rosta. Ibland undrar jag om vi redan har så mycket rikedom som vi behöver för att vara lyckliga?

Om du redan lever i en miljö så kan du säkert köpa dig lycka som skiljer sig lite från det man traditionellt anser lycka är. När du besöker ett barnhem och kan donera tillräckligt med pengar så att de kan ge mat till småbarnen så kommer du verkligen att känna lycka. På detta sätt kan man använda något väldigt materialistiskt till att göra någon annan lycklig. När du gör någon lycklig så blir du själv lycklig.

Genom att tjäna pengar så kan du göra just detta. Inga dyra middagar kan få dig att må så bra som när du ser barnen som du har hjälpt överleva och bli goda människor.