Inrikta dig på att sälja eböcker – tjäna pengar

Många har sagt till mig att de vill tjäna pengar genom att sälja e-böcker, men de vill inte själva skriva en e-bok. Om detta stämmer in på dig, har jag goda nyheter för dig! Du kan fortfarande tjäna pengar genom att sälja e-böcker som andra personer har skrivit, med hjälp av affiliatemarknadsföring.

Vad är affiliatemarknadsföring? Det är ett avtal mellan en säljare (den person som skrev och äger e-boken) och dig (en medlem). Du samtycker till att använda dina webbsidor och bloggar för att lansera kundens e-böcker och för att länka till kundens webbsida. I utbyte mot detta betalar säljaren eller kunden dig en provision på all försäljning som genereras från din webbsida. En hänvisning sker när en kund klickar på din produktlänk och gör ett köp (det är så du kan tjäna pengar).

Så nu när du vet vad affiliatemarknadsföring är, börja leta efter ett par produkter som du skulle vilja sälja. Du kanske redan känner någon vars böcker du vill sälja, och som har ett medlemsprogram. I detta fall är det bara att registrera sig på detta program så att du kan få dina medlemslänkar och börja marknadsföra e-böcker.

Om du inte vet om någon som har e-böcker och ett medlemsprogram som du kan använda för att sälja dem, är det bara att använda din favorit bland sökmotorer för att hitta dem (det finns om det mesta, som exempelvis de som skriver om iPhone fodral). Till exempel, om du letar efter e-böcker om trädgårdsskötsel som har ett medlemsprogram, skriv in trädgårdsskötsel e-böcker medlemsprogram (eller affiliate program) i sökmotorn.

När du hittar e-böcker som du vill sälja, börja marknadsföra dem för att tjäna pengar. Här kommer lite information som hjälper dig att marknadsföra dem:

Skapa en bra text som marknadsför e-böckerna på din webbsida. Det räcker inte med att bara räkna upp e-böcker på din webbsida och sedan länka till säljarens hemsida.