Tjäna pengar: Bloggarens bästa vänner

Folk undrar ofta hur det är möjligt att tjäna pengar på bloggande. De vet att det finns en stor förtjänstpotential i att driva bloggsidor men de vet bara inte hur systemet fungerar. Här nedanför beskrivs några sätt att dra in kosing genom bloggning.

Affiliate Marknadsföring

Första sättet att tjäna pengar på bloggning är genom affiliatemarknadsföring. Vad som händer här är att du helt enkelt lägger en företagslänk på din bloggsida. Varje gång en kund klickar på länken från din webbsida och gör ett köp så får du betalt. Det här är en sorts annonsering men den betalar sig bara om det leder till resultat. Summan du får i betalning kan vara en bestämd summa eller procent av försäljningspriset. De flesta företag erbjuder ett visst antal procent baserat på netto eller bruttoförsäljningssumman av den vara eller service som köps.

Betalt Per Klick Program

Nästa sätt att tjäna pengar på bloggning är genom de väldigt populära ‘betalt per klick’ programmen eller annonsplanerna. Allt som man behöver göra är alltså att placera ett företags länk på sidan och sen får man betalt varje gång som annonsen klickas på. Kom bara ihåg att de enda klick som betalas är från unika användare. Det betyder att om en IP adress har noterats för ett klick på den länken så får du inte betalt igen även om någon klickar hundra gånger på länken. Det är för att försäkra att betalningen och företaget har integritet.