Tjäna pengar: Köp rätt domän

Internet håller på att bli den största marknadsplatsen för att tjäna pengar, helt enkelt eftersom det är gränslöst och tillgängligt 24 timmar om dygnet. Inom affärsvärlden idag har e-handel varit en av de mest populära metoderna när man ska utöka sin marknad. Med oräknelig siffra människor som surfar på internet varje dag, har möjligheten för en som surfar att förvandlas till en kund ökat markant. Med så många produkter där ute, hur marknadsför du dig själv så att du sticker ut från mängden? Svaret ligger i ditt domännamn.

Ditt domännamn kan vara som ditt varumärke i din verksamhet. Det har använts flitigt som en väldigt populär vara allt sedan internets början. Ett domännamn är väldigt viktigt eftersom det stämplar webbsidan och gör det möjligt för dig att tjäna pengar. Med en stark stämpel kan folk sälja sin domän och gå med stor vinst.

Sanningen är att de flesta bra namn redan är registrerade. Vissa används redan men vissa ligger bara där ute någonstans. Det finns folk som köper domännamn i spekulativa syften. Dessa personer är kända som ”squatters” och de köper domännamn som relaterar till stora företagsnamn. De hoppas att dessa stora företag kommer att betala dem en stor summa pengar för domänen men detta är inte alltid fallet. De får ofta brev från advokater där de stäms för utpressning. Därför verkar det inte så smart att försöka tjäna pengar på att köpa domännamn och sälja dem dyrt till kända företag.

Hur som helst, att gå med vinst tack vare ditt domännamn är möjligt om du vet hur. Istället för att riskera något genom att spela domänspelet, borde du fokusera på andra områden där du kan tjäna pengar på din domän.