Tjäna pengar: Lycka kommer med pengar

Kan rikedom köpa lycka? Kan man tjäna pengar och bli lycklig? Välstånd kan köpa mycket lyx, men inte lycka. Pengar kan inte köpa belåtenhet. Pengar kan säkerligen köpa oss tid hos en psykiater som vi kan prata med om hur olyckliga vi är men inga pengar i världen kan köpa oss lycka. Ibland kan till och med mera pengar och status beröva oss lyckan. Tänk på dem som är verkligt rika. De kan inte röra sig fritt som vanliga invånare. Folk stirrar på genast dem. De har förlorat en massa frihet i utbyte mot pengar och berömmelse.

Vad gör oss lyckliga? Att tjäna pengar? Det som gör oss lyckliga är att göra det vi tycker om. Vi blir inte lyckliga genom att tvinga oss att göra det som vi inte vill göra. Vår lycka kommer från tillfredsställelsen av att göra det som är vår innersta önskan. Vår belåtenhet kommer därifrån. Pengar kan förstöra vänskap och familjerelationer. Ju mer pengar du har desto mer förväntar sig människor av dig. Om du vägrar så bryts vänskapen ner. Ibland undrar jag om vi skulle vara lyckliga alls om vi hade mer än vårt minimibehov av pengar?

Om du är en givarnatur så kan pengar köpa dig en annan sorts lycka. När du besöker ett barnhem och kan donera så mycket som de behöver för mat till de små barnen så kommer du att känna verklig lycka (se till att tjäna pengar så att du kan ge bort mycket). Pengar kan få dig att göra goda ting i livet som gör andra människor lyckliga. När du gör andra lyckliga så blir du själv lycklig.
Pengar kan hjälpa dig göra det. Ingen dyrbar middag kan göra dig så lycklig som leendet från föräldrar när du har donerat pengar för deras barns medicin.