Tjäna pengar med rätt domän

Har du en domän som du tror att du kan tjäna pengar på? Internet håller på att bli den största affärsmarknaden helt enkelt därför att det är gränslöst och är tillgängligt 24 timmar om dagen. I dagens affärer har elektronisk handel blivit ett av favorit alternativen för att utöka affärsmarknaden. Med det oräkneliga antalet människor som surfar på Internet varje dag har möjligheten att förvandla en surfare till en kund ökat markant. Med så många produkter på marknaden, hur kan du skapa ditt eget varumärke så att du står ut från de övriga? Svaret är genom ditt domännamn (här kan du tjäna pengar).

Ditt domännamn kan vara ditt varumärke inom din affärsverksamhet. Det har använts i stor omfattning som en mycket populär varusort ända sedan Internet startade. Ett domännamn är väldigt viktigt eftersom det sätter en etikett på webbsidan. Med en stark etikett har folk faktiskt sålt sina domäner och på så sätt gjort det möjligt att tjäna pengar på domäner.

Sanningen är att de flesta bra namn redan är registrerade. Några är faktiskt i bruk medan en del bara ligger där oanvända någonstans. Det finns människor som köper domännamn i spekulationssyfte. De här människorna är kända som ”ockupanter” och de köper många domännamn som relaterar till namnen på stora företag. De hoppas att de här stora företagen ska betala dem en massa pengar för att komma över domänerna men så är inte alltid fallet. De får ofta brev från advokater som stämmer dem för utpressning. Därför verkar det inte så smart att köpa domännamn och hoppas på att kunna sälja dem för ett högt pris och tjäna pengar från ett berömt företag.

Däremot är det möjligt att göra vinst på ditt domännamn om du vet hur. I stället för att ta risker och spela domänspelet, bör du fokusera på andra områden där du kan tjäna riktiga pengar från din domän.