Tjäna pengar på att skapa dig en egen nisch

Om du är ute efter att tjäna pengar snabbt, men inte har några egna produkter, ja då är kanske affiliatemarknadsföring det bästa för dig. Nu kanske du undrar vad affiliatemarknadsföring är eller hur? Enkelt sagt kan man säga att det är ett sätt för dig att marknadsföra andras produkter och tjäna pengar snabbt på att besökare på din hemsida köper dessa produkter – du får med andra ord provision på försäljningen.
Varför passar affiliatemarknadsföring dig perfekt? Svaret på detta är flera:

1. Du behöver ingen egen produkt.

2. Du behöver inte fundera så mycket på hur du skall hantera kunderna.

3. Ofta behöver du inte ens en egen hemsida för att tjäna pengar snabbt, det enda du behöver är en länk som leder dina besökare till produktens hemsida.

Det första du behöver göra är att hitta en nisch – försök med något som du njuter av, typ din hobby eller så kanske du har en massa kunskap inom ett visst område. Du behöver inte vara en expert, utan det räcker ofta med att du kan grunderna. Du behöver att gå med ett affiliatenätverk, typ som TradeDoubler eller Double, för att kunna börja tjäna pengar. Skapa bara ett konto och lägg upp länkarna så är du igång.

Det nästa steget är att skapa dig en egen blogg. Köp helt enkelt en domän, webbhotellsutrymme (försök att välja ett domännamn som relaterar till det du skriver om). När din blogg sedan är uppe så behöver du skapa en massa innehåll. Sedan lägger du upp en massa reklamlänkar och Adsense. Det mesta du behöver kan hittas på TradeDoublers och Double hemsida.

Det sista steget är att få in en massa trafik till din sida för att du skall kunna tjäna pengar snabbt. Det finns två typer av trafik; PPC (sökordsmarknadsföring) och Gratis trafik. PPC innebär att du betalar för reklam och när någon ser din reklam och klickar den så kommer de till din hemsida. Problemet är att du betalar varje gång någon klickar på din reklam. Det andra sättet att få trafik är som jag nämnde ovan, gratis. Du kan använda följande hemsidor för att få in trafik till din hemsida för att kunna tjäna pengar snabbt; Twitter, Facebook, gratis annonser, skapa YouTube-videos, skriva på forum och även genom att skriva artiklar.