Tjäna pengar snabbare än de flesta!

Alla rusar iväg till de sociala nätverkssidorna, men har du verkligen en plan för hur du bäst ska utnyttja det här fenomenet för dina affärer och för att tjäna pengar på internet? Det finns miljoner människor online men bara en del av dem är dina framtida kunder. Du kan slösa en hel del tid och insatser om du inte har tänkt ut en plan för att rikta dina insatser mot dina nyckel kandidater. Jag kan tala om för dig från egen erfarenhet, att du behöver en plan så att du kan maximera dina insatser för att kunna göra det möjligt att tjäna pengar.

Twitter, Facebook, MySpace, YouTube och Linked In är några av de populäraste sidorna men det finns hundratals andra.

Fråga dig själv vilken bild du vill ge när du vill tjäna pengar? Internet tillåter människor att Google-söka på dig, ditt företag och får tillgång till en hel del information om dig med bara några klicka. Du måste tidigt bestämma om du ska bygga en personlig profil, en profil för ditt företag eller båda. Jag hade en gång en kandidat som ringde vårt kontor, och som redan hade studerat vår företags hemsida, Facebook och LinkedIn profiler innan han bestämde sig för att ringa till mig om mina affärer och hur jag kan tjäna pengar. Han visste tonvis om mig och citerade min bakgrund för mig under vårt samtal. Jag var trygg med den information och de profiler jag hade skapat online. I mitt fall så hade jag både personliga och affärsprofiler online men det beror alldeles på vilken slags affärer du deltar i. I affärsverksamheter typ konsulttjänster så är det personliga ryktet och erfarenheten det som din målgrupp bryr sig om – de söker efter en marknadsföringsexpert som visar mig hur man kan tjäna pengar. Medan däremot om du säljer en produkt till konsumenter så bör produkten vara den ledande personligheten – såvida inte din historia är relevant för produkten (t ex rekommendationer) så bryr de sig verkligen inte om vem som skapade denna grej och all hjälp som man kan få för att tjäna pengar både här och nu.